Boekhouden uitbesteden. Een goed idee of niet?

Boekhouden doe je niet voor je plezier. Het wordt door veel ondernemers als een stressfactor gezien en dat komt voornamelijk omdat mensen er amper kennis van hebben of er gewoon echt tegen op zitten om het te doen. Toch is het erg belangrijk om financieel overzicht te houden en om de papieren van de belastingdienst op de juiste manier in te vullen. In dit artikel vertellen we jou meer over het uitbesteden van het boekhouden en waarom het wel of niet een goed idee is.

Wat verstaan we onder administratie

Bij administratie worden alle financiële gegevens op papier of elektronisch vastgelegd. Door je financiën goed bij te houden weet je hoe je er voor staat, welke rekeningen er nog betaald moeten worden en hoeveel geld je eigenlijk echt is. Bij het runnen van een bedrijf kan het soms lastig inschatten zijn hoeveel geld je nou echt hebt verdient aangezien er altijd rekeningen nog betaald moeten worden voordat je het mag zien als winst. Verder vallen belastingzaken ook onder administratie.

Zo is het belangrijk dat je je administratie goed blijft doen om ook de belastingdienst tevreden te houden. Maak je fouten of worden de rekeningen van de belastingdienst niet op tijd betaald dan kan dit met hoge boetes duur komen te staan.

Waarom belastingzaken uitbesteden?

Het kan om verschillende redenen slim zijn om belastingzaken uit te besteden. Ten eerste heb je er zelf geen omkijken meer naar. Daarnaast weet je zeker dat het goed gebeurd, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele problemen met de belastingdienst. Ook heeft een boekhouder verstand van zaken en kan het advies geven.

Het bespaart je ook nog eens flink veel tijd die je weer een andere dingen kunt steken. Het inhuren van een boekhouder is nou niet bepaald goedkoop. Je zult dus een goede inschatting moeten maken of je voldoende budget hebt om een boekhouder in de huren. Boekhoudbedrijf Drachten inhuren?

Online boekhoudservice

Overigens kun je ook kiezen voor een online boekhoudservice. In dit geval houd je de administratie zelf bij, maar deze software maakt het makkelijker om de administratie bij te houden. Zo kun je vanaf je smartphone een factuur invoeren door een foto te maken van een inkoopfactuur. Ook heb je altijd overzicht in hoeveel geld je precies hebt en hoeveel facturen er nog betaald moeten worden. Wel zal je alsnog een boekhouder moeten inhuren om de jaaropgave voor je te maken.

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *