DEGIRO, de beste broker van dit moment?

DEGIRO wordt gezien als een van de beste brokers van dit moment. Vooral in Nederland is deze broker erg populair. Via DEGIRO kun je in diverse activa beleggen. Op deze manier kun jij jouw vermogen laten groeien. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor deze broker? Wat zijn de sterke punten van deze broker en hoe kun jij beginnen met beleggen via deze broker? Dat en meer lees je in dit artikel.

 

Waarom kiezen voor DEGIRO?

Als je wilt gaan beleggen, dan kan dat via een bank of via een broker. Je moet op een of andere manier toegang krijgen tot de aandelenbeurs, anders kun je niet beleggen. DEGIRO is een broker die bekend staat om zijn gemakkelijke platform en om de lage kosten. Voor Nederlanders is deze broker één van de goedkoopste opties om te beleggen. Via DEGIRO kun je beleggen in de volgende producten:

 

  • Aandelen;
  • ETF’s;
  • Fondsen;
  • Commodity’s;
  • Obligaties.

 

Dit zijn een aantal producten waar je in kunt gaan beleggen als je via DEGIRO gaat beleggen. Er zijn nog meer producten die ze aanbieden, maar dit zijn de meest gebruikte producten. Aandelen zijn onderdeel van een bedrijf. Een bedrijf geeft aandelen uit om geld op te halen, zodat ze sneller kunnen groeien. Door een aandeel te kopen, ben jij dus voor een klein deel eigenaar van een bedrijf en lift je mee met de resultaten van dit bedrijf. Zijn de resultaten positief en stijgt de koers? Dan maak jij winst.

 

Tracken van een index

ETF’s zijn zogenaamde trackers die een bepaalde index volgen. Iedereen kent de AEX wel, dit is een bekende index in Nederland. Deze index volgt de 25 beste bedrijven van Nederland. Door in een ETF te beleggen kun je dus op een eenvoudige manier eigenaar worden van meerdere bedrijven en heb je meteen spreiding. Dit geldt ook voor fondsen, alleen worden fondsen vaak actief beheerd en zijn de kosten hoger. Wel kan het rendement hierbij ook hoger zijn.

 

Commodities doen het goed als een hedge tegen inflatie en tegen valuta’s. Ze worden gezien als een stabiele factor tijdens een crisis. Je kunt via DEGIRO in diverse commodity’s beleggen. Daarnaast heb je ook nog een optie om in obligaties te beleggen. Ook obligaties worden gezien als een veilige belegging. Kortom, via DEGIRO kun jij tegen lage kosten in diverse producten beleggen.

 

Begin vandaag nog met beleggen

Zoals je weet levert sparen niets meer op. Beleggen is een manier om jouw vermogen toch te laten groeien. Door de juiste kennis te vergaren, kun je op een relatief veilige manier vermogensgroei realiseren. Wil jij vandaag nog beginnen met beleggen? Maak dan een duidelijk plan dat jij kunt volgen. Vervolgens kun je dan een account bij DEGIRO aanmaken en kun je direct beginnen met beleggen. Zorg voor spreiding, let op de kosten en heb geduld. Op deze manier kun jij vermogen opbouwen en kun je later wellicht iets eerder met pensioen. Begin vandaag nog, want hoe eerder je begint, hoe hoger de rendementen zullen zijn die jij kunt gaan behalen.

 

Verlaag je kosten, verhoog je rendement en vergelijk met Compare All Brokers!

 

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *