Waarom online beleggen?

De online beleggers van vandaag de dag handelen hun zaken grotendeels af via het internet. Dit is natuurlijk niet zonder redenen. Online beleggen heeft ontzettend veel voordelen. Zo gaat het niet alleen een stuk sneller het is ook nog eens een stuk goedkoper dan via een adviseur. Lees verder en ontdek de voordelen van online beleggen en of het iets voor je is.

Bespaar tijd!

Wie online belegt houdt tijd over voor andere dingen. Zo hoef je niet meer in de rij te staan bij de bank en is het internet 24 uur per dag bereikbaar. Binnen een paar seconden ben je op de beurs en daarbij kun je 24 uur per dag opdrachten doorgeven. De uitvoering ervan vindt echter alleen plaats tijdens de openingstijden van de beurs.

Daarbij kun je aan meerdere beurzen deelnemen en eenvoudig van de ene naar de ander beurs switchen zonder dat het veel tijd kost. Ook heb je relevante en belangrijke informatie binnen handbereik zonder hiervoor een adviseur in te schakelen. Dit maakt het aanmaken van een koersanalyse een stuk eenvoudiger!

Een stuk goedkoper!

Eveneens is online beleggen een stuk goedkoper. Voorheen gebeurde alles via een adviseur die betaald moest worden. Door de concurrentiestrijd zijn de tarieven voor het inhuren van een adviseur flink naar beneden gebracht mocht je er toch eentje nodig hebben. Het is slim om de tarieven van banken te vergelijken aangezien er nog wel verschil in kan zitten.

Zo zijn er banken die zich gespecialiseerd hebben in online beleggen zoals Alex of Binck waardoor zij goedkopere tarieven kunnen aanbieden. Ook de transactiekosten liggen hier vaak een stuk lager.

Meer risico’s

Toch zitten er ook nadelen aan online beleggen. Computers en de internetverbinding zijn tegenwoordig erg betrouwbaar, maar toch kan er altijd wat mis gaan. Zo ontvang je ook geen persoonlijke ondersteuning online tenzij je bereidt bent om hiervoor te betalen. Dit kan nadelige gevolgen hebben wanneer je bijvoorbeeld wel in de problemen zit. Je zult altijd – zonder tussenkomst van de adviseur – zelf beslissingen moeten maken en daarnaast gaat het online beleggen een stuk sneller dan voorheen waardoor je als belegger ook sneller zal moeten handelen.

 

Begin je net met beleggen dan is het slim om eerst met een adviseur te starten. Zij hebben veel ervaring en kunnen beter aangeven wat je beter wel of niet kunt doen. Daarbij geeft het een fijn gevoel wanneer iemand je helpt die verstand van beleggen heeft. Meer weten? Dan is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan onlinebeleggen.nl.

 

Nils Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *