Drie factoren die de Ethereum koers beïnvloeden

De Ethereum koers geeft aan wat de huidige waarde van deze digitale munt is. Maar hoe wordt de waarde van deze digitale munt eigenlijk bepaald? Feit is dat er meerdere factoren zijn die invloed hebben op de huidige Ethereum koers. Welke factoren dit zijn, lees je op deze pagina.

De vraag naar de Ethereum

Is er veel vraag naar de Ethereum, dan gaat de Ethereum koers omhoog. Zeker als de vraag hoger is dan het aanbod, stijgt de waarde van de Ethereum. Dit is overigens niet alleen het geval bij deze digitale munt, maar ook bij andere cryptomunten als de Bitcoin. Zeker als er weinig aanbod is en de vraag naar een digitale munt relatief hoog is, gaat de koers van de betreffende munt omhoog.

Het aanbod van de Ethereum

Niet alleen de vraag naar de Ethereum heeft invloed op de Ethereum koers: ook het aanbod heeft invloed op de waarde van de digitale munt. Is het aanbod groot, dan is de waarde van de Ethereum doorgaans wat lager. Is het aanbod klein, dan gaat de koers omhoog. Uiteindelijk spelen vraag en aanbod samen een rol bij het bepalen van de waarde van de munt. Is de vraag laag en het aanbod hoog, dan is de waarde van de munt laag. Is de vraag hoog en het aanbod laag, dan schiet de Ethereum koers omhoog.

Ontwikkelingen op de markt

Bepaalde ontwikkelingen op de markt hebben ook invloed op de waarde van de Ethereum. Wordt de digitale munt geaccepteerd door een groot en belangrijk bedrijf, dan gaat de waarde van de munt omhoog. Worden er veel digitale munten gestolen door hackers, dan gaat de waarde van de munt juist weer omlaag.

Dit heeft veel te maken met het vertrouwen in de Ethereum als betaalmiddel. Is er veel vertrouwen, bijvoorbeeld omdat je bij een groot, bekend en betrouwbaar bedrijf met de Ethereum kunt betalen, dan gaat de koers omhoog. Is er weinig vertrouwen, bijvoorbeeld omdat hackers veel munten hebben gestolen, dan gaat de Ethereum koers omlaag.

Meer weten?

De cryptocurrencymarkt verandert continu en kan complex zijn bij weinig ervaring. Wil je meer weten over het onderwerp, check dan ook de volgende handige infographic:

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *