Handelen in Bitcoin en hoe je het veilig houdt

De laatste jaren komt er geen einde aan het nieuws over Bitcoin, de grootste cryptocurrency van dit moment. Op een bepaald moment in 2017 steeg de prijs van één bitcoin tot een hoogte van liefst $ 20.000. Hoewel die prijs inmiddels gedaald is, blijft de populariteit van de munt enorm groot.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Dat is lastig te zeggen, maar het lijkt erop dat Bitcoin hier is om ook te blijven. Is dat niet het geval, dan geldt dit wel voor de achterliggende blockchain-technologie. Wil je zelf handelen in Bitcoin, dan zijn er enkele dingen om op te letten. Wij geven je drie belangrijke tips voor bitcoin en blockchain.

1. Leer meer over de markt

Veel mensen willen halsoverkop de bitcoin inspringen. Ze lezen succesverhalen en denken snel veel geld te kunnen verdienen met de handel.

De meeste mensen die dit doen, komen bedrogen uit. Anno 2018 is bitcoin volwassener geworden en relatief stabiel gebleven. Stijgingen en dalingen ontstaan als gevolg van verschillende factoren, meer factoren dan in het verleden het geval was.

Dit maakt het voorspellen van de koers lastiger, en daarmee ook het handelen. Een zeer goede kennis van de digitale valuta-wereld is van belang om op de juiste manier te gaan handelen. Lees je dan ook uitgebreid in voor je begint met het handelen.

2. Kies een veilige wallet

Met een wallet bewaar je de bitcoin die je hebt ingekocht. Dit is een beschermde omgeving die als platform dient voor jouw eigen bitcoin-adres en daarbij horende bitcoin.

Niet iedere wallet is even veilig. Kies het liefst voor een wallet waar je minimaal tweestaps-verificatie hebt, zodat het voor buitenstaanders lastig is om in te breken en dus je bitcoins te stelen.

Lang niet altijd betekent dit dat je een betaalde wallet hoeft te nemen: er zijn ook voldoende gratis alternatieven, waarbij je overigens wel vaak een fee betaalt per transactie.

3. Overzetten naar andere cryptovaluta?

Je kunt via de meeste cryptocurrency exchanges je bitcoins ook overzetten naar andere digitale valuta. De grote spelers zijn onder meer Ethereum en Iota.

Het overgaan op andere valuta kan erg winstgevend zijn, maar er hangen ook risico’s aan. Hoewel veel valuta gebonden zijn aan bitcoin, zijn er ook unieke factoren die invloed kunnen hebben op het verloop van de waarde van iedere munt.

Zet je op het verkeerde moment je bitcoin om in een andere valuta, dan kan je snel geld verliezen. Wederom geldt hier: lees je goed in en bekijk het advies van experts.

Ga niet te snel mee in een hype wanneer een munt zeer snel stijgt in waarde: vrijwel altijd zal de waarde op een gegeven moment weer flink dalen.

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *