De beste ETF’s selecteren: waar moet je op letten?

Bij het samenstellen van een beleggingsportefeuille, zijn er verschillende soorten beleggingsproducten waar je in kunt investeren. Omdat ETF’s zo gemakkelijk zijn om in te investeren, kiezen veel beleggers voor dit beleggingsproduct. Een prima keuze, maar in welke ETF’s moet je precies investeren voor een goede beleggingsportefeuille met rendement? In dit artikel leggen we uit waar je juist niet op moet letten bij het selecteren van ETF’s en waar je wel naar moet kijken als je goede ETF’s wil kiezen voor jouw portefeuille.

ETF’s kiezen: hier moet je niet op letten

De meeste mensen die ETF’s gaan selecteren voor hun beleggingsportefeuille, kijken naar het rendement van een ETF. Je zou denken dat dit een goede manier is om te zien of een ETF goed is of niet, maar dit is juist niet het geval. Rendementen uit het verleden zeggen namelijk niets uit de toekomst, wat betekent dat je eigenlijk niets hebt aan positieve cijfers van vroeger. Een ETF dat in het verleden hele hoge rendementen behaald heeft, kan nu zomaar helemaal de andere kant op gaan.

ETF’s kiezen: twee dingen waar je wel op moet letten

Als je niet naar het rendement van een ETF mag kijken, waar moet je dan wel op letten als je een ETF gaat selecteren voor jouw beleggingsportefeuille. In het kort zijn dit twee dingen:

  1. De index van de ETF. Bij het samenstellen van jouw asset allocatie heb je al na moeten denken over de producten waar je precies in wil investeren. Heb je voor aandelen gekozen, dan zoek je een ETF die zich op aandelen richt. Wil je wat specifieker investeren, bijvoorbeeld in een bepaalde regio of branche, dan zoek je specifiek naar bijpassende ETF’s.
  2. De kosten van een ETF. Het rendement is niet te voorspellen, maar de kosten wel. Investeer niet in te dure ETF’s, want dit gaat ten koste van je winst.

Door naar de index en de kosten van een ETF te kijken, kun je gemakkelijk beslissen of dit product bij jou past.

Liever eenvoudiger beleggen?

Er zijn ook eenvoudigere producten om in te beleggen, zoals binaire opties. Een zeer succesvolle manier om dit te doen, is met behulp van Brexit Hack. Ontdek dit unieke programma en de filosofie erachter. Stap in vanaf slechts €250 eenmalig. Meer informatie over de BrexitHack vind je op chmarum.nl

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *