Met EHBO kun je kinderlevens redden

Kinderen behoren tot één van de meest kwetsbare groepen in onze samenleving. Elk jaar komen moeten er behoorlijk wat kinderen behandeld worden op de spoedeisende hulp. Een groot aantal van deze gevallen komt tot stand door een ongeval dat thuis heeft plaatsgevonden.

Zeker jonge kinderen, in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, hebben relatief veel kans om op de spoedeisende hulp terecht te komen. Bij vrijwel al deze gevallen is er een volwassene in de buurt. Dat kan tijdens of vlak na het ongeval zijn. Naast ongevallen kunnen kinderen in een kritieke toestand terecht komen door een nog niet gediagnosticeerde medische aandoening.

Wat de oorzaak van de noodsituatie ook is, het is belangrijk dat de volwassene die als eerste ter plaatse is de juiste hulp verleend. Dat kunnen eenvoudige handelingen zijn, zoals het plakken van een pleister of het aanbrengen van een koud kompres. Bij meer ernstige aandoeningen of ongevallen is het belangrijk om symptomen te herkennen zodat er gestart kan worden met passende eerste hulp.

De speciale EHBO aan kinderen cursus van G4s

G4s biedt EHBO aan kinderen. De oorzaak van een kritieke toestand bij een kind is vaak anders dan die bij een volwassenen. Ook moeten bepaalde handelingen op een andere manier uitgevoerd worden, met name door het verschil in grootte tussen een kind en een volwassene.

De cursus die wordt aangeboden op www.veiligheids-traingen.nl leert je omgaan met mogelijk levensbedreigende situaties maar besteedt ook aandacht aan minder ernstige verwondingen. Door de cursus te volgen weet je zeker dat je de best mogelijk eerste hulp kunt verlenen als jouw kind of het kind van iemand anders dat nodig heeft.

Bij het voltooien van de cursus worden deelnemers gecertificeerd. In principe is deze één jaar geldig en moeten cursisten elk jaar een herhalingstraject volgen om het geheugen op te frissen en kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Nils Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *