Trendonderzoek salarisprofessionals

Voor de derde keer op rij houdt het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting een onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van payroll administrateurs.

De taken van de salarisadministrateur worden steeds verder ontwikkeld waarbij adviseren een steeds grotere rol gaat spelen. De automatisering, digitalisatie en de steeds veranderende wetgeving op fiscaal en arbeidsrecht gebied houden salarisadministrateurs alert en houden daarmee continu de vinger aan de pols.

Actualiteit

Onder de scope van dit onderzoek worden diverse aspecten ondervraagd voor het stellen van trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied van payroll professionals. Dit geeft inzicht in de functie, kennis en vaardigheden die helpen meer erkenning te geven aan de ontwikkeling van de salarisadministrateur. Het trendonderzoek voor salarisprofessionals is de manier dat deze informatie oplevert.

Met de actuele ontwikkelingen in het salarisadministratie proces dat steeds meer schift naar een dynamische digitale aanpak is het takenpakket van de salarisadministrateur niet meer hetzelfde en steeds verder in ontwikkeling.

Ook de ruimte en budgetten om deze ontwikkelingen in een organisatie door te maken worden steeds groter waarbij de activiteiten die de salarisprofessional uitvoert zich steeds meer richting de adviserende rol ontwikkeld.

Er komt ook steeds meer aandacht op het gebied van wetgeving en melding van datalekken. Door het gebruik van digitale en online systemen veranderen hiermee ook wetgeving en regels omtrent de veiligheid van persoonsgegevens met de aankomende AVG wet dat per 25 mei a.s. ingaat.

Onderzoek

Iedereen kan meedoen aan het onderzoek en is volledig anoniem. Elke deelnemer kan aangeven de resultaten aan het einde van het onderzoek in september te ontvangen.

Het trendonderzoek salarisprofessionals 2018 wordt uitgevoerd door het Nederlands Instituut Register payroll Accounting dat onafhankelijk wordt uitgevoerd. Het NIRPA is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk.

Het doel van het onderzoek is het streven naar meer erkenning van het vak en werkzaamheden van de payroll professional. Aan het onderzoek mag iedere salarisprofessional en -adviseur meewerken wat resulteert in het verbeteren van de kennis en waardering van het vakgebied.

Het onderzoek bevat meerdere onderdelen waarbij er dieper wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

  • Trends en ontwikkelingen in het vakgebied
  • Ontwikkeling van de functie
  • Kennis en vaardigheden van de functie

 

Nils Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *