Meer rendement halen uit je belegging? Lees deze tips

Veel mensen zijn de laatste tijd bezig met beleggingen. Het is daarom ook belangrijk om te weten op wat voor manieren je meer rendement zou kunnen halen uit de beleggingen die je hebt. Het is zonde om hier niks mee te doen wanneer je met je beleggingen extra inkomsten zou kunnen verkrijgen.

Wat is beleggen?

Je kunt een belegging zien als een soort investering. Bij deze vorm van investeren gaat het om het voor een lange of korte tijd vastleggen van geld om er later een financieel voordeel uit te halen. Wat je eigenlijk doet bij het beleggen is je geld inruilen voor onzekere inkomsten in de toekomst. Dit klinkt misschien niet heel positief, maar dit kan erg goed uitpakken. Eigenlijk is bijna iedereen bezig met beleggen. Je kan beleggen namelijk zien als het investeren van geld in iets wat onzeker is, maar een andere vorm van beleggen is het sparen van geld. Aan het beleggen zijn natuurlijk veel grotere risico’s verbonden, je zult het misschien niet denken maar aan sparen zijn ook risico’s verbonden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de bank waar jij jouw rekening hebt lopen failliet gaat.

Het vergelijken van brokers

Brokers vergelijken is van te voren zeker de moeite waard. De brokers die online te vinden zijn kunnen erg veel van elkaar verschillen. Elke broker is natuurlijke voorzien van voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen kunnen voor iedereen verschillende zijn. De een z’n voordeel kan voor de ander een nadeel zijn. Het is daarom belangrijk om van te voren de brokers te vergelijken. Tijdens het vergelijken van de brokers zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om te letten op wat de maandelijkse kosten van de beleggingen zijn. Waar je ook op zou kunnen letten zijn de verschillende mogelijkheden die een broker aanbiedt. Wanneer je twijfelt of je wilt beginnen met beleggen kun je het eerst uitproberen. Bij veel brokers kun je het fictief uitproberen, je krijgt dan bijvoorbeeld 20.000 euro fictief geld en je kunt aan de slag. Alles is precies hetzelfde zoals het normaal zou gaan, alleen de transacties zullen fictief zijn.

 

Hoe haal je meer rendement uit je beleggingen?

Er zijn verschillende manieren om meer inkomsten uit je beleggingen te halen. Een goed voorbeeld hiervan is het opzetten van een crowdfund lening. Je kunt zelf, of samen met een paar andere beleggers geld uitlenen aan een bedrijf of instantie. Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan een bedrijf wat een nieuw product wilt ontwikkelen, of een bedrijf wat wil gaan uitbreiden. Dit gaat als volgt, je ontvangt op de afgesproken momenten de rente en aan het einde van de looptijd krijg je je inzet terug. Je blijft altijd het risico houden dat er bij de lenende partij financiële problemen opspelen en je een deel van je inleg niet meer terug krijgt en daarom ook geen rente meer ontvangt. Maak hier van te voren goede afspraken over.

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *