Waarom zou je met het beste incassobureau werken?

Om te bepalen wat het beste incassobureau is, kun je het beste eerst kijken naar wat een  incassobureau is en doet. Hoewel veel mensen denken dat incassobureaus niets anders doen dan schulden innen, is het tegendeel waar. Er zijn tal van redenen waarom incassobureaus een zeer belangrijke functie hebben. Een daarvan is uiteraard ervoor zorgen dat mensen hun rekeningen betalen, een andere is het transparant houden van de zakenwereld en het optreden als een waakhond. Een ander belangrijk ding dat een incassobureau doet, is onderhandelen met de debiteuren. Dit is belangrijk omdat het jouw totale verschuldigde bedrag kan verlagen, maar de inbaarheid verbeterd. 

Hoe werkt het beste incassobureau?

Het beste incassobureau kan voorkomen dat jij met slecht betalende debiteuren komt te zitten. Wanneer je een product of dienst gaat leveren aan een bedrijf, kan een incassobureau jou een kredietrapport geven. Hier staat een score bij waaruit je kunt herleiden of het bedrijf in staat is aan betaalverplichtingen te voldoen. Is deze score laag? Vraag dan een betaling vooraf. Zo kan het beste incassobureau enorm bijdragen aan de gezondheid van jouw bedrijf. Daarnaast zal het beste incassobureau uiteraard schulden innen van verlopen facturen. 

Debiteurenbeheer uitbesteden

Als bedrijf is het op orde hebben van je debiteurenbeheer van essentieel belang. 

  • Tijdig geld binnenkrijgen.
  • Geen geld en tijd verspillen met achter verlopen facturen aangaan. 
  • Proactief anticiperen op debiteuren die niet aan hun betaalverplichting kunnen voldoen.
  • Goed inzicht in alle openstaande schulden.
  • Tijdig uit handen geven aan incasso of zelfs deurwaarder. 

 

Wanneer je werkt met het beste incassobureau krijg je een dashboard waarin je alles kan inzien. Zij zullen voor jou achter jouw geld aangaan. De betaling hiervoor is vaak minimaal wanneer je het afweegt tegen de schulden die ze innen en de onderhandelingen die ze doen om jouw debiteuren te laten betalen. 

 

Het beste incassobureau is niet de goedkoopste

Je kunt altijd een incassobureau inhuren dat past binnen jouw budget. Als je echter niet veel geld wilt uitgeven, dan heb je het risico met een slecht incassobureau in zee te gaan. Je wilt een bedrijf die actief achter jouw schulden aangaat. Een goedkoop incassobureau ontvangt een lage vergoeding en zal daardoor minder gemotiveerd zijn om achter jouw – vaak veel hogere schuld – aan te gaan. Kortom, het binnenhalen van de schuld en de hoogte van de schuld die opgehaald kan worden is van belang wanneer je het beste incassobureau zoekt. 

Ga het gesprek aan

Met een incassobureau werken is een relatie van vertrouwen opbouwen. Zij zullen in jouw naam onderhandelen met jouw debiteuren. Zij zullen jouw debiteurenbeheer doen en jouw bedrijf adviseren. Vertrouwen is dus zeer belangrijk. Ga het gesprek aan met een incassobureau of zelfs met meerdere. Bekijk wat hun dienstverlening is en durf te vragen naar cases, successen en referenties. Zo bepaal je wat voor jou het beste incassobureau is. Een gesprek is vrijwel altijd vrijblijvend en geeft je een goed beeld. Ga indien mogelijk bij het incassobureau langs op kantoor. Zo krijg je een indruk van hoe de sfeer is. Het beste incassobureau werkt eerlijk en vriendelijk, ook met jouw debiteuren die niet willen of kunnen betalen.

 

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *