Voordelen van stage lopen

Als onderdeel van je studie kan een stage verplicht gesteld worden. Is dit niet het geval? Ook dan heeft het zeker voordelen om toch stage te lopen en zo werkervaring op te doen. Welke voordelen dat zijn lees je hier!

Ervaring opdoen
Bij een stage doe je ervaring op in de door jou gekozen branche. Je kan bijvoorbeeld op zoek gaan naar een finance stage, ICT stage of HR stage. Deze relevante werkervaring zorgt ervoor dat je van alles leert over het vakgebied en de eerder geleerde theorie vanuit bijvoorbeeld je opleiding toe kan gaan passen. Er zijn verschillende type stages. Soms werk je mee, dan is de stage meer uitvoerend. Je kunt ook een afstudeerstage doen, die is dan geheel gericht op je eigen onderzoek die je voor het bedrijf uitvoert. Wanneer je stage loopt leer je door het te doen, vaak steek je hier hele andere dingen van op dan wat je vanuit je studie leert.

Het werkveld testen
Tijdens je stage neem je een kijkje binnen het soort functie die je waarschijnlijk na je studie ook gaat bekleden. Mocht het nou toch niets voor jou blijken te zijn, dan kom je daar waarschijnlijk bij je stage al achter. Welke onderdelen van het vak je wel en niet interessant vindt, leer je dus op zo’n moment. Handig om te weten voor wanneer je echt aan het werk gaat!

Hier komt natuurlijk ook een stukje persoonlijke ontwikkeling bij kijken. Tijdens je stage krijg je met je eigen krachten en ontwikkelpunten te maken. Je leert hierdoor welke skills je al goed beheerst en welke je nog mist.

Netwerken!
Op je stage leer je veel mensen kennen. Mensen die in hetzelfde vakgebied werkzaam zijn als jij. Je kunt je vast voorstellen dat wanneer je een goede indruk hebt gemaakt en de juiste mensen kent, ze misschien wel aan jou denken als er een leuke vacature voorbij komt! Daar komt nog bij dat zij natuurlijk ook connecties hebben en ze wellicht een keer een goed woordje voor je kunnen doen!

Nils Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *