Hulp bij het zoeken van een huis als starter

Huizen kopen, het geeft veel midden twintigers tot en met jong dertigers flinke hoofdpijn. Het is namelijk geen geheim dat de woningmarkt behoorlijk overspannen is. Als je een huis wilt kopen, dan moet je er razendsnel bij zijn. Voor je het weet is een huis weer verkocht. Bovendien wordt er zó ontzettend overboden op woningen dat het voor de meeste midden twintigers (starters) gewoon niet te doen is om een huis te kopen. En de nieuwbouw woningen gaan al helemaal als warme broodjes over de toonbank.

Weinig aanbod, veel vraag

Persoonlijk ondervinden mijn vriendin en ik als starters hetzelfde probleem. We kijken al een tijdje rond naar huizen die een beetje in ons budget passen. Tot nog toe hebben we niet veel succes gehad. Telkens weer hetzelfde verhaal. Als we een leuk en geschikt huis hebben gevonden voor onszelf, dan wordt er toch weer overboden.

Weinig nieuwbouw

Eén van de redenen dat we nu met problemen zitten is vanwege de financiële crisis van 2008. Destijds zijn er veel nieuwbouwprojecten stilgelegd, omdat men dacht dat huizen niet verkocht zouden worden in die tijd. Dat heeft ervoor gezorgd dat er nu te weinig huizen zijn voor een groeiend aantal starters dat wel opzoek is naar een huis.

Wonen in Losser

Wij willen graag ons kleine en vertrouwde losser niet verlaten. We zijn hier beiden geboren en getogen en houden van Losser. We hopen dan ook ontzettend dat we hier een huis gaan vinden. Hierbij hebben we de hulp ingeroepen van een gerenommeerde makelaar uit Losser. Maar hoe dan ook zal het nog een zware dobber worden om ons gedroomde huis te vinden.

Vind een geschikte makelaar

We hebben bij het vinden van de geschikte makelaar naar veel verschillende aspecten gekeken. Daarbij hebben wij kritisch een lijstje afgewerkt. Dit kan ik iedereen aanraden, want een makelaar speelt een grote rol in de koop van een huis. Wees dan ook niet bang om de makelaar stevig aan de tand te voelen. Als een makelaar bijvoorbeeld niet op een juiste manier tot een vraagprijs kan komen, kun je je wellicht afvragen of de makelaar het beste met jouw voor heeft of dat hij alleen denkt aan z’n eigen belang. Bij NVM Makelaar Hoes in Losser hadden we van het begin een goed gevoel en daarom zijn we met hen in zee gegaan

Houd goede hoop

We kijken er naar uit om eindelijk in ons eigen huisje te zitten. Het leukste in namelijk het huis inrichten en bijvoorbeeld de decoratie uitkiezen. Mijn vriendin kijkt zelf zo ver vooruit dat ze al de ideale gordijnen in Borne heeft gevonden. En dat terwijl we nog niet eens een huis hebben. Dus stapje voor stapje, maar wij hebben er alle vertrouwen in!

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *