3 Voordelen van een prepaid creditcard

Hou je niet van contant geld en ben je op zoek naar een veilige manier om je aankopen mee te betalen, bijvoorbeeld wanneer je een dagje gaat shoppen? Een goed alternatief voor de normale creditcard en contant geld is de zogeheten prepaid creditcard.

Maar wat is een prepaid creditcard precies en wat zijn de voordelen ervan? Lees hier de 3 belangrijkste voordelen van een prepaid creditcard.

1. Je stelt zelf je bestedingslimiet in

Een prepaid creditcard laad je van te voren op. Je kiest een bepaald bedrag uit en zet dit vervolgens op de kaart. Hiermee heb je dus direct voor jezelf een bestedingslimiet ingesteld. Dit is natuurlijk handig wanneer je maar een bepaald bedrag wilt uit geven. Heb je bijvoorbeeld 1000 euro op de kaart geladen, dan kun je ook maar 1000 euro uitgeven.

Wel zo prettig voor als je gevoelig bent voor impulsaankopen!

2. Het is veiliger dan contant geld

Nu zou je natuurlijk ook door middel van contant geld jezelf een bestedingslimiet kunnen opleggen, maar dan loop je met veel geld op zak. Met een prepaid kredietkaart is je geld vele malen veiliger en loop je ook minder risico bij verlies of diefstal.

3. Alle voordelen van een normale creditcard, maar niet de nadelen

Je hebt met een prepaid creditcard dezelfde voordelen die je met een normale creditcard hebt. Dit is handig voor mensen die wel graag willen betalen met een creditcard, maar bijvoorbeeld geen minimaal vereist inkomen hebben zoals bij een standaard creditcard wel vereist is. Ook wordt er geen BKR toetsing gedaan over de aanvrager van de kaart.

Dit betekent dat je met een prepaid creditcard ook online betalingen kunt verrichten. Dit is erg fijn voor mensen die veel online winkelen in webshops waar je alleen met een creditcard kunt afrekenen.

Wil jij dus wel graag van de voordelen van een creditcard genieten, maar zit je niet te wachten op de bijkomende randzaken die daarbij komen kijken? Dan is het wellicht verstandig om eens een prepaid creditcard in overweging te nemen.

 

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *