Wat is life science?

Life sciences, oftewel levens wetenschappen. Ongetwijfeld heb je al wel eens iets gehoord over life sciences, de innovatieve sector Life science is een vrij brede sector waarin de mens, omgeving en innovatie voorop staat. Een van de bedrijven in deze sector is bijvoorbeeld lifehealthcare.

De doelstellingen van Life Sciences zijn het verbeteren van de gezondheid van mensen, dieren en planten. De bedrijven in deze sector houden zich bijvoorbeeld bezig met de ontwikkeling van nieuwe technologieën en innovatieve producten.

Een baan in life sciences

Aangezien life sciences houdt zich onder andere bezig met biochemie, regeneratieve geneeskunde, moleculaire genetica, natuurkunde, biotechnologie, wiskunde en bio-informatica.

Geen wonder dus dat onderzoek, analyse en kennisontwikkeling een extreem belangrijke rol speelt in deze sector. Voor een baan binnen in de life sciences moet je daarom ook beschikken over analytisch vermogen, een ideegerichte denkwijze. Tevens moet je goed zijn in wiskunde en natuurlijk de motivatie te hebben om verandering te brengen, natuurlijk niet alleen in deze sector, maar in de (medische) wereld.

Een life scientist is gedisciplineerd bezig met ontwikkeling van nieuwe technologieën die op den duur de wereld gaan veranderen. Het is een nieuwe sector, maar ook een sector met heel veel invloed.

Bedrijven in de sector van life sciences

We wisten al dat life sciences een enorm brede sector is met veel revolutionaire bedrijven die op pad zijn de medische wereld te veranderen, bedrijven die druk bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe technologien. Een van die bedrijven is lifehealthcare, een pionier in de sector. Lifehealthcare is een bedrijf uit Australië, dat zich richt op het samenbrengen van vakmensen uit zowel Australië en Nieuw-zeeland voor het ontwikkelen van nieuwe medische apparaten.

Maar ook bijvoorbeeld Bavarian Nordig uit Kopenhagen, wat zich richt op het ontwikkelen van voor immuuntherapiën voor kanker en vaccinaties voor infectieziekten. Enkele andere baanbrekende bedrijven binnen de sector van life sciences zijn bijvoorbeeld Novartis Pharmaceuticals uit East Hanover, New Jersey, wat zich ook richt op het ontwikkelen van innovatieve medicijnen voor het bestrijden van kanker. En natuurlijk ook Baxter uit Deerfield, Illinois.

In nederland is de sector heel groot en zijn er veel belangrijke bedrijven te vinden. Zoals Adquipment uit Amsterdam, ANT Neuro en Best-neuro, uit Enschede, CD Leycom uit Hengelo, die zich net als lifehealthcare en Baxter richten op het ontwikkelen van nieuwe medische apparatuur.

Nederland is erg invloedrijk binnenin de sector, er zijn een aantal belangrijke universiteiten, zoals bijvoorbeeld die van Utrecht, Delft, Amsterdam, er zijn op onze bodem dan ook erg veel carriere kansen.

 

 

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *