Hoe koop ik cryptocurrencies?

Bitcoin, Ethereum en Litecoin zijn waarschijnlijk wel bekend bij je. Het zijn die vage digitale munten die zo enorm veel geld waard zijn. De Bitcoin alleen al loopt tegen de twintigduizend euro per eenheid aan en munten als Ethereum en Litecoin groeien heel hard mee in waarde.

Maar er zijn ook heel veel (duizenden) alternatieve cryptomunten, de zogenaamde altcoins. Ripple is hiervan de bekendste, want die stootte onlangs de Litecoin van de derde plek qua volume.

Het is interessant om te investeren in cryptocurrencies, daar de waarde lijkt toe te nemen. Niet alleen de waarde is interessant, ook het idee dat er technologieën of protocollen achter de digitale valuta steken, speelt mee. Meer weten over handelen in cryptocurrencies? Op de website www.cryptotradingacademie.nl vind je alles wat je nodig hebt!

Waar kan ik cryptomunten kopen?

Cryptomunten zijn niet tastbaar, hoe leuk die afbeeldingen op internet er ook uit zien. Je kan dus geen echte munt in je portemonnee stoppen. Alle aanschaffen van Bitcoin, Ethereum en Litecoin gebeuren digitaal.

In Nederland zijn er verschillende diensten die je helpen om via iDeal eenvoudig aan deze digitale valuta te komen. Bekende diensten zijn Litebit.eu, Bitonic en BTCdirect.eu. Via deze websites maak je zelf eenvoudig een account aan. Na een simpele verificatie (vaak het overmaken van 1 cent) kun je cryptomunten kopen.

Litebit.eu biedt hierin de meeste keuze, omdat ze ook veel bekende en minder bekende altcoins aanbiedt, waaronder de Ripple. Veel andere munten zijn nog niet via deze weg te bestellen en kun je via een internationale exchange bemachtigen. Je moet dan eerst Bitcoin overmaken naar deze exchange om vervolgens de valuta van je keuze aan te kunnen schaffen.

Bewaren van cryptomunten

Er gaat, zoals je gemerkt hebt, enorm veel geld om in de wereld van cryptogeld. Een goede opslag van je munten is dan ook belangrijk. Websites bieden je de kans om in de cloud een wallet bij te houden. Hier worden je cryptovaluta dan op gestort. Veilig hoeft dat niet te zijn, want hackers en cybercriminelen voeren continu aanvallen uit in de hoop een stuk van de inhoud van zo’n website te bemachtigen. Eenmaal gestolen cryptomunten zie je niet meer terug.

Het is dus beter om voor een software wallet op je desktop te kiezen. Vrijwel elke bekende munt biedt de gelegenheid om op je computer zo’n wallet te installeren. Maar nog veiliger is het om een hardware wallet te kopen.

Hardware wallet

Een hardware wallet is een soort van USB stick met een pincode, waartoe alleen jij toegang hebt. Je kunt je munten hier op zetten en de stick vervolgens ergens bewaren zonder dat deze in contact staat met internet. Internetcriminelen kunnen er zo niet bij en jouw munten zijn veilig. Dit is zeker aan te raden als je wallet meerdere duizenden euro’s aan waarde heeft. Een hardware wallet is voor zo’n € 100 aan te schaffen.

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *