De geheimen van investeren

Met investeren is het mogelijk om een mooie winst te maken, maar je kunt ook gigantisch het schip in gaan. Het is daarom belangrijk dat jij altijd de juiste keuzes kunt maken. Met voldoende kennis is het mogelijk om goede investeringen te doen en zo winst te maken. Investeren heeft enkele geheimen, het zijn speciale methodes waarmee je kunt zorgen dat jouw investeringen betere vruchten afwerpen.

In dit artikel lees jij meerdere geheimen van investeren.

Minimaliseer verliezen en vergroot winsten

Aandelen hebben een waarde die uitgedrukt wordt in een koers. Wanneer een aandeel 10% minder waard wordt dan is de koers dus met 10% gedaald. Beginnende investeerders maken vaak de fout dat zij aandelen in de wacht zetten wanneer de waarde is gedaald.

Het kan bij ieder aandeel voorkomen dat de koers een aantal of tientallen procenten daalt. Dit is tenslotte het risico van beleggen. Maar wanneer het aandeel in waarde daalt is het niet slim om dit lang in bezit te houden. Een daling van 20% betekent dat er hierna een stijging van 25% moet komen om op hetzelfde bedrag te komen.

De kans is klein dat er na een flinke daling direct een hogere stijging volgt. Probeer de aandelen bij een daling daarom niet in bezit te houden maar verkoop deze.

Vastgoedinvesteringen verhuren

Investeringen in de vastgoed kunnen op termijn een mooi bedrag opleveren. Door het vastgoed lange tijd in bezit te hebben zal het bedrag na verloop van tijd flink gestegen zijn. De huizenprijs heeft de laatste jaren een flinke daling meegemaakt maar begint nu weer te stijgen. Maar niet alleen de waardestijging van het vastgoed levert een mooie winst op.

Terwijl jij de waarde van het vastgoed laat stijgen kun jij het vastgoed ook verhuren. De grote vraag naar huurwoningen in Nederland maakt het zeer eenvoudig om snel een huurder te vinden.

Specialiseer in een markt

Als jij veel kennis over een markt hebt kun jij een voorsprong krijgen op andere beleggers en investeerders. Met goede kennis kun jij kansen in een markt zien en de ontwikkeling van de markt in de gaten houden. Mooie kansen doen zich zelden voor, maar wanneer jij je specialiseert ben jij er wel iedere keer als een van de eerste bij.

Probeer zo veel mogelijk over een markt en de bedrijven binnen deze markt uit te vinden en houdt onder andere jaarcijfers, uitvindingen, patenten en nieuwe producten in de gaten om op tijd nieuwe kansen te ontdekken.

Trap nooit in de ‘dure systemen’

Wellicht ben je het al eens tegengekomen: iemand beweert een speciaal systeem ontwikkeld te hebben waarmee jij met een enkele druk op de knop direct kunt beleggen en altijd winst maakt. De prijzen voor deze systemen liggen vaak op enkele honderden euro’s.

Als dit systeem echt zo goed werkt als dat de verkoper beweert dan zou deze het systeem natuurlijk nooit delen en gewoon liever geheim houden. Tenslotte kan de verkoper zo veel meer winst behalen zonder dat het systeem ook achterhaald wordt. Trap daarom nooit in dergelijke verkooppraatjes. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat in de meeste gevallen ook zo.

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *