Zoek je naar een geschikte opslagruimte voor jouw unieke eigendommen?

Ben je op zoek naar een goud opslag om ervoor te zorgen dat jouw unieke eigendommen beschermd zijn tegen diefstal? Dan is het goed om alle mogelijkheden voor jezelf op een rijtje te zetten. Goud is namelijk veel waard, waardoor je ook zeker moet zijn van jouw zaak en er later niet achter moet komen dat er ingebroken is. Er zijn verschillende specialisten die jou kunnen helpen met edelmetaalbeheer, zoals bijvoorbeeld Edelmetaal Beheer Nederland. Maar op welke manier wordt jouw goud dan opgeslagen en welke voordelen kun je eraan behalen?

Goud opslag voor extra zekerheid

Goud opslag is ervoor bedoeld om de waardevaste investering te beschermen. Alles moet daarom op een betrouwbare manier verlopen en je moet het ook voordelig kunnen doen. Het is daarom goed om naar een edelmetaalbeheer te gaan kijken. Veel van deze beheerders zorgen er namelijk niet alleen voor dat jouw goud beschermd is, maar geven jou ook de beste verzekering voor een voordelige prijs. Daarbij moeten altijd alle wettelijke regels en eisen opgevolgd worden. Aan het einde van de dag moet je er zeker van zijn dat jouw eigendommen ook echt van jou blijven.

Alleen jij hebt toegang tot de edelmetalen

De goud opslag is ervoor bedoeld om jouw eigendommen in een afgesloten ruimte te bewaren. De enige die bij deze eigendommen kan komen ben jij zelf. Hiervoor worden genummerde sealbags gebruikt. Deze zijn gekoppeld aan jouw eigen account. Alleen jij kunt dus het goud in en uit de ruimte krijgen. Bij edelmetaalbeheer heb je dankzij dit unieke account ook direct een eigen verzekeringspolis. Echter kun je hierdoor niet met meerdere mensen eigendom zijn van een goudstaaf. Deze moet dus volledig in jouw bezit zijn om er gebruik van te kunnen maken in de toekomst.

Iedere opslag wordt volledig gecontroleerd

Een geschikte goud opslag is ook een opslag waarbij gekeken wordt naar alle wetten en regelgevingen. Zo wordt het altijd AFM gecontroleerd. Hierdoor zijn er vergunningen, waaraan strenge voorwaarden zijn verbonden. De periodieke controle zorgt ervoor dat jij nog meer veiligheid hebt. Tevens is er een accountant verbonden aan de opslag. Deze ziet toe dat er een correcte administratie wordt doorgevoerd van alle edelmetalen die er opgeslagen zijn op die plek. Edelmetaalbeheer verloopt hierdoor altijd op een goede manier en je hebt het geld direct bij de hand als je het nodig hebt.

Een gespecificeerde factuur bij de opslag

Bij goud opslag ontvang je aan het einde van een periode een opslagfactuur. Dit kan per kwartaal zijn, maar ook maandelijks. Afhankelijk van de plek waar je jouw edelmetalen hebt opgeslagen. Dit zijn altijd gespecificeerde facturen, zodat je precies ziet hoeveel je hebt opgeslagen en wat je er in de tussentijd aan veranderd hebt. Je hoeft de factuur alleen maar te betalen om weer langer gebruik te kunnen maken van de opslag. Je kunt er echter ook voor kiezen om voor de factuur jouw edelmetalen hier al weg te halen. Jouw opslag wordt hierdoor niet meer verlengd en je kunt weer verder gaan kijken.

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *