Een personal coach die je helpt bij het handelen

Als u er ooit aan gedacht heeft om een persoonlijke handelscoach te nemen, handelsprogramma te volgen, of een boek over handelen gekocht heeft, is de kans groot dat je deze gedachte wel eens hebt gehad. Als “de coach” zoveel weet over de handel, waarom geeft hij of zij dan les aan anderen? Dit heeft betrekking op het oude adagium: Degenen die het kunnen, doen het. Degenen die dat niet kunnen …. geven les. Dit betekent dat degenen die niet succesvol waren in het handelen, anderen les gaan geven over hoe zij wel succesvol kunnen handelen.

Veel mensen houden niet van het idee dat een handelaar die niet veel geld verdient met handelen, anderen leert hoe ze moeten handelen. Maar is het persoonlijke succes van uw personal coach echt belangrijk? Met andere woorden, is een fulltime trader in een betere positie om u te helpen dan iemand die niet meer handelt of nog nooit heeft gehandeld? Wanneer we de voor- en tegenargumenten uiteenzetten, realiseert u zich misschien dat u sommige mensen niet genoeg krediet geeft en anderen misschien juist te veel.

Argumenten voor beide zijden

Een persoonlijke coach die daarnaast zelf ook een handelaar is, zal beweren dat hij een duidelijk voordeel heeft ten opzichte van iemand die niet handelt. Dit kan waar zijn als de coach het track record heeft om deze bewering te staven, maar het feit dat iemand succesvol is in het traden betekent niet dat hij of zij die vaardigheid effectief kan doorgeven aan iemand anders.

Aan de andere kant kan een persoonlijke coach die niet meer handelt, nog steeds heel veel te bieden hebben als hij of zij wel een goede leraar is. Een niet-trader coach kan in het verleden succesvol zijn geweest als handelaar, maar heeft ervoor gekozen om de handel op te geven. De redenen hiervoor zijn talrijk: sommige handelaren geven de voorkeur aan coaching boven traden, hebben het handelen te stressvol gevonden, willen anderen helpen of zijn al geslaagd en willen een nieuwe uitdaging, om maar een paar mogelijke redenen op te noemen. Het kan echter ook zijn dat de trader jammerlijk gefaald heeft in de handel. Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat deze persoon geen goede coach zal zijn, maar dit is niet noodzakelijkerwijs waar; we kunnen veel leren van het falen van anderen. Bovendien, hoewel iemand niet in staat was om zelf een bepaald systeem te implementeren door gebrek aan discipline, psychologische of fysiologische redenen, betekent dit niet dat een andere persoon niet succesvol kan zijn met dezelfde methode.

Beide partijen zijn het er waarschijnlijk over eens dat, om iemand anders te kunnen coachen, een coach ervaring moet hebben met het onderwerp. De coach moet weten welke hindernissen studenten zullen moeten overwinnen en hen kunnen helpen om door die hindernissen te navigeren. Dit betekent niet dat ze persoonlijk moeten hebben gehandeld, maar ze moeten in ieder geval in een omgeving zijn geweest waar ze anderen hebben zien handelen.

Hoe je een goede personal coach kunt vinden

Met argumenten van beide kanten is er geen harde regel als het gaat om wat beter is. Het komt er uiteindelijk op neer of iemand je de kennis en vaardigheden geeft die je nodig hebt. Als de coach je leert op een manier die je begrijpt en je het gevoel hebt dat je de waar voor je geld krijgt, dan is dat wat telt.

Handel en coaching is industrie op zich. Coaches moeten studenten werven, zo verdienen zij hun geld. Wanneer u op zoek bent naar een personal coach, kan dit overweldigend zijn. Dat gezegd hebbende, kunt u uw zoekopdracht vaak vrij snel verfijnen door het volgen van een paar eenvoudige richtlijnen:

  • Staar je niet blind op de behaalde successen door de coach
  • Voorkom dat je beslissingen neemt op basis van emotie
  • Denk na over je eigen persoonlijkheid en welke stijl daar bij past.

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *