Een Ultimaker 3D printer voor designers

De Ultimaker 3D printer wordt door allerlei verschillende doelgroepen gebruikt. Het is echter wel zo dat er een specifieke gebruikersgroep voorop loopt met het gebruik van deze printers. Dit heeft vooral te maken met de manier waarop de printers te gebruiken zijn. De manier waarop je kan ontwerpen is anders dan bij de modellen van de concurrenten. Dit heeft onder andere te maken met de software. Ook heeft het te maken met het zelf kunnen opbouwen van de printer. Dit zijn allemaal aantrekkelijke voordelen die ook voor jou kunnen werken. Het is goed hiernaar te kijken.

Opbouwen zoals je wenst

In de eerste plaats is het een groot voordeel dat je samenwerkt met de fabrikant Ultimaker. De fabrikant levert weliswaar de onderdelen van de printer, maar je kan deze verder geheel zelf bouwen. Op die manier kan je dus ideeën of wensen die je hebt zelf doorvoeren. Dat gaat dan bijvoorbeeld om goede instellingen. Wanneer je die wil delen met anderen, dan wordt daar ook nog eens de ruimte voor geboden. Er is namelijk ook een grote community rondom deze printers. Dat maakt het wel heel gemakkelijk mogelijk om alles eruit te halen. Zelfs grote multinationals werken mee.

Veel grip op de software

Ook is Ultimaker een fabrikant die de software gemakkelijk probeert te houden. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van sommige concurrenten. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de visie van het bedrijf. De fabrikant probeert te kijken zoals de gebruiker van de printer dat doet. Daar kan je zelf ook aan bijdragen. Dat doe je bijvoorbeeld door een profiel te maken. Op die manier is precies te bepalen hoe de printer en de software optimaal werken voor jou. Daarmee weet je ook precies hoe je de 3D printer optimaal kan gebruiken. Dit is een voortgaande ontwikkeling.

Genieten van de andere voordelen

Ultimaker 3D printers hebben ook nog andere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld altijd mogelijk om de printer aan te passen. Het komt omdat het zelfbouwen ook zorgt dat je onderdelen kan blijven toevoegen. Op die manier is de printer net een beetje beter aan te passen aan wat je ermee wil doen. Dit geldt natuurlijk ook voor de instellingen waar je voor kiest. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheden om van updates en upgrades te gebruiken. Ondernemers en particulieren kunnen hier allemaal optimaal van profiteren. Dit zijn grote voordelen te noemen. De printers bieden daardoor veel meer.

Lees verder: Ultimaker original

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *