Facturen maken met een factuurprogramma

Facturatie kan een hoop tijd kosten, maar het is een goed teken. Als je meer facturen verstuurt betekent dit, dat het goed gaat met je bedrijf. Gelukkig is er een makkelijke optie om tijd te besparen op je facturatie, namelijk met een factuurprogramma. Maar welke factuur software past nou het beste bij jou en je bedrijf? Lees het in deze blog.

 

Welke opties zijn er in de wereld van facturatiesoftware?

Er is een groot aanbod als het neerkomt op facturatiesoftware. In feite zijn er twee grote verschillen te zien. Je hebt facturatie in Excel, dat is gratis, en facturatie via een betaald factuurprogramma. Als je niet zo veel facturen verstuurt, is Excel een goede optie. Zodra je facturenstroom toeneemt, is het handig om over te stappen op een factuurprogramma. Facturen maken en versturen wordt een makkie. Het enige dat jij hoeft te doen is het invullen van de gegevens die op de factuur moeten komen. Door je eigen logo en huisstijl toe te voegen aan het programma, zien jouw facturen er herkenbaar en professioneel uit.

 

Welke mogelijkheden heeft een factuurprogramma?

Factureren met facturatiesoftware kan jou veel tijd besparen. Met de functie e-factureren, kun je geautomatiseerd een digitale factuur opstellen en versturen. E-facturatie is makkelijk te gebruiken tussen twee verschillende systemen. Het bespaart je een hoop tijd en zorgt dat een factuur maken simpel wordt. Daarnaast bieden veel factuursoftware leveranciers een mobiele app aan.

Dit is handig wanneer je veel onderweg bent. Dankzij mobiel factureren vergeet je nooit meer een factuur te versturen en blijf je altijd up-to-date. Als je al gebruik maakt van software, dan is een factuurprogramma die je kunt koppelen perfect voor jou. Het voordeel hiervan is dat de facturatie software automatisch betaalde facturen verwerkt in jouw boekhoudprogramma.

  

Wat zijn de kosten van digitaal factureren?

Zoals eerder in deze blog is verteld, kan je factureren met software op drie manier. Namelijk met Excel, via facturatiesoftware en met een geïntegreerd factuurprogramma. Factureren via Excel is gratis en handig wanneer je niet zoveel opdrachtgevers hebt. Maar factureer je steeds vaker, dan heb je voor enkele euro’s per maand facturatiesoftware. Deze software maakt boekhouden een stuk eenvoudiger dan in Excel. Qua kosten geldt, hoe meer opties, hoe hoger de kosten.

Mocht je al gebruik maken van boekhoudsoftware, dan kun je kiezen voor een geïntegreerd facturatiesysteem. De kosten hiervan zijn wel het hoogst, maar het systeem automatiseert veel processen voor je en dat levert tijdwinst op.

Wat is de beste facturatie software voor mijn situatie?

Om erachter te komen wat het beste factuurprogramma is voor jou, zal je een aantal afwegingen moeten maken. Wil je dat de facturatie geautomatiseerd wordt? Kies dan voor factuur software die e-factureren ondersteunt. Maak je liever ook gebruik van facturatie via je telefoon?


Kies dan voor software met een mobiele app. Mocht je al gebruik maken van andere boekhoudsoftware, dan is het handig om een geïntegreerd factuurprogramma te kiezen. Deze kun je dan koppelen met je andere software en automatiseren. Nadat je al deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, zal je keuze voor het beste factuurprogramma een stuk makkelijker zijn.

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *