Projectinrichting door een professional

Je bent bedrijfseigenaar of verantwoordelijke voor de inrichting van het bedrijfsgebouw? Dan kom je op een bepaald moment voor de taak te staan je kantoren en werkruimten in te richten of te vernieuwen. Pak je dit eigenhandig aan en doe je de coördinatie volledig zelf? Of laat je dit aan ervaren vaklui over?

Het is heel verleidelijk om er zelf aan te beginnen. Maar bedenk: ook hier geldt ‘stielman blijf bij je leest’, of met andere woorden: laat iedereen doen waar hij goed in is.

Wat mag je verwachten van een professional?

Bij een kantoor inrichten gaat het er wel even anders aan toe dan bij de inrichting van je privé woning. Je kunt niet altijd kiezen wat jij graag ziet. Je moet ook rekening houden met de algemene uitstraling die het bedrijf voor ogen heeft.

Daarnaast komen ook Arbo en ergonomische normen, gebruiksgemak en een positieve beleving zowel door werknemers als klanten op de proppen. Je kunt de hele klus gerust wel een complex project noemen. Er komen heel wat besprekingen bij te pas. Een professioneel bedrijf neemt deze zorgen volledig uit je handen. Je bent als het ware de tussenpersoon tussen de vrager (jouw bedrijf) en de aanbieder (project-uitvoerder).

Bekijk het hele plaatje

Als je aan een projectinrichting start, bekijk dan vooral het hele plaatje. Ook al ben je nu nog niet van plan om je hele bedrijf een nieuwe look te geven, hou toch al rekening met de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de trend van wat men noemt ‘het nieuwe werken’. Er gaat tegenwoordig heel veel aandacht naar flexibel werken: thuiswerken of makkelijk switchen tussen verschillende kantoren. Dit heeft een impact op de nieuwe inrichting van je kantoor.

Hou bijvoorbeeld rekening met de werkmethodes in je bedrijf. Heb je nood aan veel vergaderruimtes? Of wil je dat deze vergaderruimtes makkelijk om te toveren zijn tot individuele burelen? Denk jij als bedrijfsleider/verantwoordelijke ook aan ontspanningsruimtes en ontvangstruimtes?

Wil je iets doen aan de geluidsoverlast en denk je dan aan akoestische vloertegels, scheidingswanden en kasten? Dit zijn slechts een paar voorbeelden die je met je externe project-uitvoerder kunt bespreken. Luister goed naar zijn voorstellen en bespreek het met je medewerkers.

Projectinrichting is een wisselwerking tussen alle betrokken partijen. Met ieders inbreng kom je gegarandeerd tot een schitterend resultaat. Weldra merk je de positieve resultaten bij je klanten, je medewerkers en jezelf!

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *