Wat zijn binaire opties?

Een binaire optie is zoals het woord “binair” al aangeeft wel of niet. Je speculeert dus met een binaire optie op hoger of lager. Je hebt ook nog “One touch” optie, die op hetzelfde systeem berust. Het afsluiten van deze opties kan via verschillende traders ofwel brokers

Dus de optie moet op een gegeven moment de afgesproken waarde bereiken, en dan volgt uitkering van de beloning/ het uitbetalingspercentage. Er zijn drie waardes die bij iedere binaire optie hetzelfde zijn:

• Expiratietijd: de hoeveelheid tijd die de optie heeft
• Startkoers: de koers die men heeft afgesloten als binaire optie
• Beloningspercentage: het percentage dat je krijgt uitgekeerd.

Als de onderliggende waarde stijgt en je hebt daarop een binaire optie op afgesloten, dan verdien je dus op de optie en krijg je geld. Daalt de waarde en heb je afgesloten op stijging, dan verlies je je inleg. Meestal speculeer je op een index of wisselkoers, Het tijdsbestek wordt van te voren vastgesteld. Dus een uur of een dag. Het is een vrij nieuwe vorm van beleggen die ook wat risico’s met zich meebrengt. Voor een uitgebreidere uitleg van dit systeem

Uitbetaling van een binaire optie:

Meestal wordt er een bedrag van 80% plus je inleg terugbetaald als je de koers goed hebt voorspeld. Een voorbeeld van uitbetaling bij een binaire optie:

Stel je koopt een binaire optie op de AEX. Als je verwacht dat de AEX gaat stijgen dan koop je een optie die over bijvoorbeeld over drie uur afloopt en die speculeert op een stijging.

De AEX staat op 480 en je denkt dat deze over een uur of een uur of drie hoger staat. De optie kost in ons voorbeeld €50, en je ontvangt €40 winst als je goed zit.

Twee situaties kunnen er zich dan voordoen:
• De AEX staat over 3 uur hoger dan 480: Je verdient Euro 40 en krijgt je inleg terug
• De AEX staat een uur later lager dan 480. De optie betaalt niet uit en je verliest je hele inleg van €50.

Je kunt dus ook nog een “One touch” optie kopen, die ook tot de binaire optie-soort behoren. Zodra de gekozen koers is behaald krijgt men het uitbetalingspercentage. Dit kan ook met verschillende looptijden.

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *