De strijd der giganten: van stembediening naar gezichtsherkenning

Wanneer je op zoek bent naar IT vacatures, dan moet je ook op de hoogte zijn van de nieuwste trends binnen de IT wereld: Je kent ze wel die apparaatjes in je broekzak die regelmatig tegen je praat, siri (Apple) en Google now (Android). De ene persoon is er lyrisch over, de ander wat minder. Er kan in ieder geval wel gezegd worden dat er nog wat aan gesleuteld mag worden. De strijd tussen deze giganten is gaande en dat is te merken met alle nieuwe updates die komen en gaan. Dus stel je wordt aangenomen voor die leuke ICT baan in Amsterdam, check dan eerst de volgende trends:

‘Waarmee kan ik je van dienst zijn?’: Siri (Apple)

Google stembediening en de eerste resultaten zijn: stembediening op uw Iphone uitschakelen. Grappig, maar te tegelijkertijd om te huilen. Waarom Apple? Loop je ergens rustig begint uit het niets je telefoon ongewenst tegen je te praten, ronduit irritant. Gelukkig is er met de komst van IOS 10.2 de mogelijkheid om Siri én stembediening uit te zetten. Uiteraard is niet iedereen er ongelukkig mee. De stembediening van Apple is voor velen een uitkomst. Toch is misschien wel het leukste van Siri dat ze met de meest hilarische antwoorden komt. Siri is onder andere fan van Star Wars, zeg eens: moge de kracht bij je zijn of ik ben je vader. Check en lach met Siri.

Oké Google!

Het kopje zegt het al, om Google Now te activeren zeg je: oké Google. Zoals we niet anders van Google verwachten is Google Now volledig geïntegreerd in je smartphone. We zeggen ook wel eens: Google weet écht álles. Google Now vertelt je elke ochtend, wie er van je beste vrienden jarig is, of je een paraplu moet meenemen, of je trein niet rijdt in het OV en of je vlucht misschien vertraging heeft. Meldingen van je agenda en daarbij files op weg naar je afspraak. Daarnaast geeft het suggesties met zoeken op basis van dat wat op dat moment open staat op je smartphone. Waarschijnlijk krijg je ook wanneer het menu verandert van je lievelings restaurant. Uiteraard is voor Google niets te gek.

En dan nu, gezichtsherkenning

Apple heeft er absoluut werk van gemaakt, gezichtsherkenning. Geen wachtwoorden meer om je smartphone te ontgrendelen of je bank app, maar alles op basis van jouw eigen gezicht. Het is de Iphone 8 die het waar gaat maken. De Touch ID verdwijnt en met 0,00001 seconde ontgrendel je je smartphone puur door er naar te kijken. Ook Samsung is druk in de weer geweest met gezichtsherkenning, helaas is het gemakkelijk om deze smartphone voor de gek te houden met simpelweg een foto van de aangewezen persoon.

Tja, geen wonder dat men liever werkt met een code of vingerafdruk. Maar benieuwd naar wat de toekomst op dit gebied gaat brengen zijn we zeker! We houden je op de hoogte!

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *