Pensioen opbouwen: Zo kun je extra geld sparen

Wil je jouw pensioen opbouwen? Dan doe je dit om extra geld beschikbaar te krijgen voor op jouw oudere dag. Dit is niet eenvoudig. Je moet goed weten waar je allemaal naar kunt kijken en welke mogelijkheden er het beste bij jouw situatie gaat passen. Als je het goed wilt doen, kun je altijd de hulp van een professioneel bedrijf inschakelen. Synvest is een voorbeeld van een bedrijf dat jou extra steun kan bieden. Alleen kun je zelf ook de mogelijkheden op een rij gaan zetten. Onderstaande informatie geeft jou hier meer inzicht in. 

 

Pensioen opbouwen zonder spaarrekening 

Pensioen opbouwen gebeurde in eerste instantie door extra geld op jouw spaarrekening te zetten. Door de rentes die jarenlang uitbetaald werden, had je altijd een mooi bedrag naast jouw AOW. De afgelopen jaren is hier echter verandering in gekomen. De spaarrentes werden lager en zijn op dit moment zelfs negatief. Jouw geld gaat dus geen extra geld meer opleveren. Je moet daarom gaan kijken naar een groot aantal andere manieren om een rendement te behalen. Er zijn tegenwoordig voldoende opties om dit te kunnen realiseren en je kunt profiteren van de steeds veranderende markt. 

 

Beleggingen via verschillende wegen beschikbaar 

Je hebt bij pensioen opbouwen onder andere de mogelijkheid om te beleggen. Zowel offline als online zijn er voldoende mogelijkheden te vinden op dit gebied. Online beleggen zorgt voor een extra toegankelijkheid, waardoor je eenvoudiger een overstap kunt gaan maken. Alleen is de opbouw van jouw pensioen alleen mogelijk met geld dat je voor langere tijd kunt missen. Daarom moet je jouw financiële situatie in eerste instantie goed in kaart brengen. Het bedrag dat overblijft, kun je dan gaan investeren in de beleggingsopties en een rendement behalen op basis van de winst van het bedrijf. 

 

Vastgoed als goed alternatief 

Bij pensioen opbouwen kun je ook gaan kijken naar vastgoed. Door een extra pand in het bezit te krijgen kun je voor een maandelijks inkomen gaan zorgen. Zolang er huurders in het pand zitten, heb je een rendement te pakken. Daarbij zal een woning ook in waarde gaan stijgen, waardoor je hem op een later moment weer met een winst kunt verkopen. Met een beetje kennis van de woningmarkt en de regels die bij de verhuur komen kijken kun je er grote voordelen aan gaan behalen en weet je dat je jouw geld goed gaat besteden. 

 

De werkzaamheden uit handen geven 

Je kunt bij het pensioen opbouwen altijd kijken naar de hulp van een professional. Een professional gaat met jou in gesprek en zal daarbij goede adviezen uitbrengen. Bij een goed gevoel kan alles uit handen gegeven worden. Ook kun je een deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren. Je bepaalt hiermee zelf hoe jouw geld besteed wordt en kun je ervoor zorgen dat je na jouw pensioen een mooi bedrag extra hebt. Zo wordt die wereldreis gelijk een feit en kun je al jouw andere doelen gaan verwezenlijken. Zorg daarom dat je overal op voorbereid bent. 

 

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *