Beleggen met cryptomunten is dat nog wel zo verstandig?

De cryptocurrency heeft een nare bijsmaak gekregen door de val eind vorig jaar. Maar was die val niet even nodig om schoon schip te maken. Daar lijkt het wel op!
Op dit moment zijn  de digitale munten nog steeds in omloop en worden ze door professionals nog steeds gebruikt om mee te beleggen. Een signaal dat de cryptocurrency munten nog steeds een belangrijke rol speelt in de beleggerswereld. Maar overtuigd dat genoeg?

Investeren in cryptocurrencies of juist niet?

De keuze om te investeren in de cryptocurrency ligt vooral bij jezelf. Het is toch de intrinsieke motivatie die hierin de doorslag geeft. Wil je onderdeel zijn van een valuta die onafhankelijk is en waar het bankwezen geen vat op heeft  klinkt aantrekkelijk. Maar hierdoor is er ook gelijk een gebrek aan toezicht. Het is een afweging voor jezelf die zal bepalen welke van de twee kanten van de munt je het meeste aantrekkelijk vindt.

Tip: begin met kleine hoeveelheden om vertrouwd te raken met de materie

Als je eerst eens met kleine hoeveelheden bekijkt of deze vorm van beleggen bij je past dan weet je al snel een stuk meer. Probeer anders ook eens in contact te komen met mensen die al met de currency speculeren.. Zij kunnen je inside informatie geven en voor je gevaren behoeden. Kijk anders eens op coingids.nl, hier vind je veel ervaringen van andere gebruikers.

Welke cryptocurrency is betrouwbaar genoeg om mee te speculeren.

Tegenwoordig zijn er vele coins in omloop.Welke zijn dan betrouwbaar genoeg om mee te beleggen. Dat is een vraag die door velen gesteld is maar daar is nu gelukkig een onderzoek naar gedaan. Professionals vonden de volgende cryptomunten de beste om mee te beleggen.

Hoe zit het met de digitale opslag vandaag de dag?

Online wallets hebben de laatste tijd nogal wat te verduren gehad als het om cyberaanvallen gaat. Dus enige voorzichtigheid in de opslag is nu wel even aan de orde. Er mag dan door de community wel beterschap belooft zijn, dit wil dit nog niet zeggen dat de gevoeligheid rondom dit onderwerp gelijk is weggenomen natuurlijk

Onze tip is de coins op te slaan op een  hardware wallet (de coins worden dan op een stuk hardware zoals een usb stick opgeslagen).Dit vergroot de veiligheid aanzienlijk, het enige wat je niet moet doen is de stick kwijtraken 😉

Maar beleggen met crypto coins waar kan ik dan het beste beginnen?

Een website die het heel eenvoudig maakt om te beleggen met cryptomunten is leerzelfbelleggen.com Hier leggen ze je in een paar simpele stappen uit hoe je dit moet doen en bieden ze hier zelfs cursussen voor aan. Een ideaal vertrekpunt dus voor de starter.

We hopen je op deze manier weer een beetje warm te hebben gekregen voor deze nieuwe valuta ontwikkeling. Die nog steeds heel interessant is.

Dat het beleggen met de coins maar lucratief voor je mag worden en mag leiden tot een herstel van vertrouwen in deze digitale munt.

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *