Bitcoins kopen, hoe werkt dat eigenlijk?

De bitcoin, die onder de crypto currency valt, is op dit moment veelvuldig in het nieuws te zien. Het gaat hierbij vooral over de ondernemers die in deze currency vroegtijdig geld durfden te stoppen en vandaag de dag uitermate veel winst hebben behaald met deze vorm van flexibel ondernemen.

Wanneer ook jij het digitaal werken wilt proberen door te gaan beleggen in bitcoins, is het van belang te weten hoe je deze bitcoins kunt aanschaffen.

Digitale wallet aanmaken

Bij de aanschaf van de bitcoin moet je als eerst een digitale portemonnee aanmaken, ook wel een digitale wallet genoemd, waarin jouw bitcoins worden geplaatst na aanschaf. Er zijn zeer veel digitale wallets beschikbaar. Kies een wallet die er voor jou overzichtelijk uit ziet en eventueel bereikbaar is via een applicatie geïnstalleerd op jouw smartphone. Vul je e-mailadres en wachtwoord in en klaar is jouw bitcoinrekening!

En nu: bitcoins kopen

Een bitcoin kun je in zijn geheel kopen of je kunt juist een klein stukje van een bitcoin aanschaffen, wat de aanschaf enigszins betaalbaar maakt. Bitcoins kun je kopen via bijna elke aanbieder kopen aan de hand van een bankoverschrijving of door gebruik te maken van een creditcard.

Wil je toch via iDeal betalen, dan kan dit ook, alleen niet op iedere website van de bitcoin aanbieders. Een nadeel van overschrijving via de bankrekening is dat de transactie 2 tot 3 dagen duurt, terwijl dit met iDeal direct gebeurt. Een nadeel van het betalen met de creditcard is dat het 3 procent meer kost.

Voor het bestellen van de bitcoin hoef je alleen maar jouw ideale betaalmanier te kiezen en jouw walletnummer in te voeren, waarnaar de bitcoins worden overgemaakt en in te zien zijn in jouw wallet.

Beveiliging

Het is belangrijk dat jouw digitale wallet goed beveiligd is en de gekochte bitcoins ook daadwerkelijk naar jouw wallet worden gestuurd. Om deze beveiliging te vergroten moet je een foto van jouw paspoort mailen naar de website. Wanneer je dit hebt gedaan en vervolgens goedkeuring hebt gekregen ben jij de eigenaar van jouw aangeschafte bitcoins!

admin Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *