Oefenen op de beurs en praktijkervaring opdoen

Leren beleggen vereist vooral praktijkervaring. Door op de beurs te oefenen kun je in korte tijd veel ervaring opdoen. Dit helpt zowel op korte als lange termijn om meer rendement uit jouw beleggingen te halen.

Oefenen op de beurs is vandaag de dag gemakkelijker dan ooit. Dankzij de vele online platforms kun je in zeer korte tijd aan de slag. Je stapt de virtuele beursvloer op en kunt direct beginnen met beleggen. Zo doe je vanaf dag 1 praktijkervaring op en kun je steeds beter leren beleggen.

Hoe moet je oefenen op de beurs?

Meld je eerst aan bij een online broker. Er zijn op internet inmiddels al meerdere brokers waar je kunt beginnen. De ene broker hanteert een minimum storing van 50 euro terwijl andere brokers minimaal 100 als storting hanteren. Maak op basis van jouw budget een keuze tussen de online brokers.

Zodra je hier bent aangemeld kun je direct oefenen. Omdat je een nieuw lid bent ontvang je een bonus van het platform. Deze bonus kun jij gebruiken om direct aandelen en opties te kopen. Je gebruikt hiervoor dus niet jouw eigen geld, maar gebruikt het bedrag dat de online broker jou gratis geeft.

Bekijk eerst de aandelenkoersen en schat in welke aandelen interessant zijn. Het kan enkele dagen duren voordat je een aandeel vindt dat ook daadwerkelijk interessant genoeg is. Het is als beginnende belegger moeilijk voorspellen hoe alles precies verloopt, maar naarmate je doorhebt hoe de koers wordt beïnvloed kun je goede rendementen behalen.

Praktijkervaring dankzij internet

Het internet biedt een perfecte plek om in korte tijd praktijkervaring op te doen. Je kunt al na enkele dagen een flinke vooruitgang boeken wat betreft kennis, onderzoek en voorspellingen. Dit helpt om langzaam steeds beter te beleggen en het rendement uit de beleggingen steeds verder te verhogen. Hoe meer je belegt hoe meer praktijkervaring je opdoet.

Als je van mening bent dat je steeds meer belangrijke kennis hebt dan kun je kijken of er andere interessante aandelen zijn. Je hoeft het bij de online brokers niet bij één aandeel te houden. Beleggers kunnen hier zoveel aandelen en opties verhandelen als zij zelf willen. Kijk dus niet alleen naar één specifiek aandeel maar kijk naar een markt in het algemeen. Er zijn ongetwijfeld nog andere aandelen binnen dezelfde markt die ook interessant zijn.

De meeste praktijkervaring doe je op wanneer je alle beleggingen zelf uitvoert. Het is daarom niet raadzaam om je aan te melden voor een beleggingsfonds. Dit vermindert de leermogelijkheden en zorgt er juist voor dat je vrijwel geen kennis opdoet.

Ga dus altijd zelf oefenen op de beurs en geef de beleggingen voorlopig nog niet uit handen. Dit is pas interessant wanneer je voldoende kapitaal hebt opgebouwd om deel te nemen aan een beleggingsfonds.

Praktijkervaring volgt uit oefenen

Hoe vaker en langer je oefent hoe beter je uiteindelijk leert beleggen. Ga zelf aan de slag en voer marktonderzoek uit, probeer koersen te voorspellen en doe hiermee uitgebreide kennis op. Je leert nooit beleggen in één dag. Dit is een proces van enkele maanden. Meer informatie vind je op beleggen.info.

Maurits Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *